Svar på frågor, del 2/3

2012-06-22 @ 16:32:38
Svar på frågor, del 1/3


Hej! Älskar din blogg
Jag klarar att träna bra och vara nyttig sen efter 1- högst 2 veckor känner jag skit samma liksom eftersom jag aldrig ändå ser några som helst resultat och har ändå ätit nyttigt ca ett halvår nu..
HUR gör man för att aldrig tappa motivationen?
HUR gör man för att gå ut och springa när man bara vill ligga inne?
HUR gör man för att se resultat?
TACKSAM IFALL DU KUNDE GE TIPS. Du har ju klarat de så bra :)

Hej fina du! TACK! Vännen, alla tappar motivationen ibland. Jag lovar dig det. Du får inte tänka skit samma för det är verkligen inte det. Din kropp mår bra av att du äter nyttigt och det är det absolut viktigaste. Det är inte plågsamt eller något dåligt att äta nyttigt för om det hade varit det så är det inte värt att göra det utan några resultat men nu är det ju inte så. Därför får du inte skita i det.

Jag tror du har alldeles för höga krav på dig själv. Att du kanske tänker leva hälsosamt innebär 1-2 träningar om dagen, inte en godisbit utan bara nyttig mat hela tiden. Då lever du för hälsosamt och det är lika skadligt som att leva ohälsosamt.


Detta blir ett långt svar men jag tror det är många fler än du som känner såhär.
Gör inte så stor grej av ditt hälsosamma liv. Det ska vara en härlig livsstil som gör dig pigg och glad. När du känner ångest för att du ligger på soffan istället för att snöra på dig joggingskorna så kanske du nu i början få tänka igenom det. Hur glad och sprallig (och förhoppningsvis skönt trött) du kommer vara när du kommer in efter en löprunda och ställa det mot hur seg och degigt trött du kommer vara efter att ha legat på soffan i 1 timme istället och då hela tiden ha dåligt samvete för att du ligger där. Ge dig ut i 20 min och kom sen in och lägg dig på soffan med gott samvete! :)

Sen det här med resultat. T Å L A M O D. Ge aldrig upp. Om du känner att du gör allt rätt men inget händer så kanske du ska se över och kanske ändra något litet.

STOR KRAM!


Räknar du kalorier? Hur många måltider äter du varje dag?

Nej jag räknar aldrig kalorier. Det är otroligt olika faktiskt. Ibland tappar jag en del mellanmål och ibland slår jag ihop frukost och lunch när jag går upp senare.. så det är väldigt olika! :)


Hur kan du motstå sötsaker när du är sugen? Vilket är ditt bästa tips för att sluta gå och småäta?

Det är verkligen inte alltid jag kan det men jag har lärt mig att då inte frossa järnet utan liksom ”tillåta” mig att äta och då inte må dåligt för då blir det gärna att man äter ännu mer för man tänker att ”det är ändå kört”.  Det är det inte.
Bästa tipset är att aldrig vara hungrig, att man äter mellanmål på regelbundna tider, att man inte går hemma sysslolös och äter för att fördriva tiden, drick vatten, ge dig ut i friska luften. Det var några tips men det viktigaste är att man inte förbjuder sig för då blir man ÄNNU mer sugen bara för att man ”inte får” äta. :)Har du testat linfröolja?

Jag har testat det men det är inget jag surplar i mig dagligen :)


Föredrar du att träna ensam?

Det är olika. Ibland är det skönt att ha träningen som egen tid och ibland är det skönt att ha med någon så man får umgås med nära och kära samtidigt som man tränar.. beror på hur jag känner den dagen :)Vad tycker du är roligast, springa eller åka inlines?

Helt klart inlines! :)Har du nått ditt mål ännu? Vart jobbar du? Vad gör du på fritiden? Har du pojkvän?


Nej jag har något kilo kvar innan jag har nått 53 kilo. Jag jobbar på Din Sko. Jag sitter och spelar i min oboe i någon symfoniorkester, umgås med pojkvännen, vännerna och familjen, bloggar och fotograferar en del. Och tränar gör jag ju självklart också :) Jajemen jag har pojkvän.


Vad är din syn på ätstörningar? Har du själv erfarenhet?

Jag vet inte riktigt vad man kan ha för syn på ätstörningar. Det är fruktansvärt tycker jag i alla fall. Ja, jag har haft bulimi. Det var jävligt jobbigt rent ut sagt och visst tänket finns nog mer eller mindre alltid kvar men oftast är det väldigt mycket mindre som tur är.

Jag måste bara säga till alla er som kämpar med ätstörningar. Ge aldrig upp! Lova mig det. Det går att ta sig ur den värsta spiralen bara ni aldrig någonsin ger upp. Stor kram!


Ge tips på bästa joggingskorna! :)

Jag tycker ASICS är de bästa. Jag sprang i adidas innan och det var inget fel med dom men jag kände skillnad sen när det verkligen var dags att byta så nu är alla mina träningsskor ASICS. Förutom mina easytone då :)


Vad tycker du om periodisk fasta? Vad tycker du om stevia? :)


Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om det. Jag har sett att det är ganska ”inne” just nu men jag har inte läst så mycket om det att jag ha någon speciell åsikt och jag har inte heller några planer på att testa det just nu i alla fall.

Alltså.. jag tycker det är fruktansvärt sött och eftersmaken är sådär. Kanske ingen superåsikt men det är det jag tycker om stevia :)Du fotograferar fantastiska inspiaritonsbilder, vart får du din egna inspiration ifrån?

Tack så hemskt mycket! Jag får inspiration lite över allt faktiskt. Matbutiker, internet, tv, ute på stan haha över allt :)


Hur länge har du tränat aktivt och vad tränar du?

Jag började simma vid 11 års ålder och simmade aktivt fram tills jag var 16 år sen trappade jag av men fortsatte något år lite till och från. Sen slutade jag träna helt vilket då ledde till min övervikt men sen satte den här resan igång och då blev det spinning, core, afropower, boxning, bodypump, löpning och också lite simning.


Hur många kilo vägde du från första början och vad väger du nu?

65,0 kg visade vågen då jag vägde som mest. Nu var det ett bra tag sen jag vägde mig men tror jag ligger kring 55-56 kg just nu.


Kan du ge tips på ett par riktigt bra rumpövningar- träningsvärk dagen efter godtas gärna hehe. Gärna med så få redskap som möjligt!! GRYM BLOGG

Jag har några övningar i denna kategori som du kan kika på! Tack fina du!


Hur kan du få till dina snygga, läskande matbilder? Jag försöker fota mat ibland och bilderna brukar se riktigt äckliga ut. Några tips?

Haha alltså jag har övat. Om du kollar i mitt arkiv så är bilderna inte allt för läskande. Men skillnaden är nog (förutom en ny kamera, Nikon D5000) att jag försöker ha med många olika färger. Är det mycket rött i maten så försöker jag få med något grönt i bakgrunden. Samtidigt som det är bra att inte ha så mycket i bakgrunden utan nästan bara färg och inte massa saker som tar fokus från maten. Sen försök ha så naturligt ljus som möjligt och helst då utan blixt. Och tack så jättemycket för komplimangen! :)


Har du tips på några bra (och gärna snygga hehe) hörlurar? De jag har nu gör mig galen med att bara hoppa ur öronen var tredje meter haha!

Jag tränar oftast utan musik. Men det är nog så att jag gör det för att jag också har SÄMST hörlurar så jag tror jag får bolla vidare denna fråga till er mina läsare!! :)
Har ni några tips på bra hörlurar?

Kommentarer
Postat av: Elin Strand

Koss är något utöver det vanliga. Dessa alltså - http://www.sluchatka-koss.info/wp-content/uploads/2010/03/20091211348678128.jpg

Många som har "lånat/testat" dem utav mig säger att de direkt måste köpa dem. Otroligt bra ljud i dem!! Jag har vita, då jag tycker de är snyggast men har även haft blå :)

2012-06-22 @ 17:03:50
URL: http://hejaelin.blogg.se
Postat av: Tess

Jag har ett par "in ear" med bågar som man trär runt örat. De tål även svett! Sitter som berget. Från Phillips och köpt på Kjell & co. Jag gick in dit och sa att jag ville ha lurar som satt kvar när jag sprang. Finns i olika färger. http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortillbehor/hogtalare-headset/horlurar/philips-shs8100-p23330

2012-06-23 @ 09:18:56
Postat av: Julia

Har äntligen hittad de bästa hörlurarna. De har aldrig hoppat ur, ger grymt ljud och finns i massor av färger! Väl värda pengarna!! Både jag och minna vänner kör dem, klart bäst!! =) http://www.junkyard.se/Product.aspx?ProductId=17685&ProductDetailId=112098

2012-06-23 @ 11:15:59
URL: http://Juliabryngelsson.blogg.se
Postat av: ZtorZillen

Kan inte vem som helst kommentera din blogg? Tittade i dina tidigare inlägg och det verkar inte som en enda av mina kommentarer finns där?

2012-06-23 @ 13:37:24
URL: http://ztorzillen.blogg.se
Postat av: erika

Håller med om skorna! Asics är verkligen grymma :D

2012-06-24 @ 08:30:37
URL: http://hejjaerika.blogspot.com
Postat av: M

Jag har ett par philips som har en båge som man hakar fast runt örat - dem är bra och sitter, problemet är att ja fick dem i present och de är lite för stora (dom ligger alltså inte på öronen som t.ex. ett par glasögon utan krokarna är ganska högt upp, nästan så att örat ibland slinker under..

2012-06-24 @ 19:57:16
URL: http://traningpag.blogg.se
Postat av: virre

http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?template_file=product.html&artnr=110520
Philips SHQ3000

Jag kör med dessa och de är riktigt bra. Sitter på plats, bra ljud och stänger ute övrigt ljud.

2012-06-25 @ 13:07:22
URL: http://virrej.blogg.se
Postat av: Junitjej

DU är verkligen inspirerande!!!!
SKulle du vilja gästblogga hos mig? Gärna ett inlägg med fokus på träning och kost.

2012-06-25 @ 15:47:29
URL: http://junitjejen.se
Postat av: DD

Jag har nu läst igenom hela din fantastiskt fina blogg. Det är nämligen så att när jag ser en blogg som jag tycker om så måste jag bara läsa alla inlägg för att det är så spännande och roligt att ta del av någon annans liv. Jag kan bara säga: Vilken resa du har gjort! Du är otroligt duktig och jag blir verkligen motiverad till att börja leva ett sundare liv. Jag har, liksom du, tidigare lidit av en ätstörning och det är svårt att hitta en livsstil utan att gå över åt det extrema tänket - allt eller inget. Men du har lyckats med det och det tänker jag också göra. Tack för underbar läsning och lycka till i framtiden!

2012-06-27 @ 11:15:20
URL: http://www.kelleku.blogg.se
Postat av: Johan

Grymt jobbat med vikten och gott att du hittat en kost som funkar för dig :)

2012-06-28 @ 09:46:42
URL: http://odyandsoul.blogg.se
Postat av: Julia

Jag missade din frågestund men jag har ett grymt problem. Men det är inte mig utan det handlar om min mamma.

Min mamma har rökt sen tidigare och varit lite smått rund. Sedan slutade hon röka när hon blev gravid för ca 2 år sedan. Men ända sedan dess har hon blivit grymt överviktig. Jag tror hon behöver gå ner runt 30 kg innan hon blir sund. Nu har hon även börjat röka igen vilket jag är grymt arg på, men det är en annan historia.

Men hon gillar i alla fall godsaker som chips och annat, precis som många annat. Vi äter ofta saker som falukorv och när hon inte äter lunch på jobbet så vet jag att hon äter godis hela dagarna. Jag eller min pappa är varken överviktiga och vi rör på oss, så det är bara min mamma som jag är orolig för.

Min mamma tränar inte heller något. För några år sedan var hon ganska aktiv och gick ut för att gå kanske tre gånger i veckan, men nu har hon helt slutat med det. När hon väl gör det tar det tre minuter och det är för att hon röker.

Jag är orolig och det kommer sluta illa och hon inte skärper sig. Jag och min pappa försöker prata själva om det här och ska försöka se till så att vi äter rätt hemma. Men sen så är det ju det där på jobbet och allt - träning.

Min pappa har bett mig att prata med min mamma för att hon inte lyssnar på min pappa riktigt. Men jag har ingen aning om vad jag ska kunna säga för att hon ska skärpa sig utan att det låter elakt. Hur ska jag säga att hon måste börja träna? Hur ska jag kunna säga till henne att hon ska sluta röka? Hur ska jag säga till henne att hon måste äta ordentligt? Tacksam för svar!

2012-07-03 @ 20:55:44
Postat av: Linda

Hur lång är du? :)

Svar: 159 cm! :)
Kram Jenny

2012-07-05 @ 17:55:38
URL: http://dancingallday.blogg.se
Postat av: amandafoto.webblogg.se

kosshörlurar är grymma!! finns på mediamarkt:)

2012-08-03 @ 15:25:22
URL: http://amandafoto.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Hur lyckades du komma ur din ätstörning?

2012-08-03 @ 18:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback