Cykelpass med pärlan

2012-03-28 @ 22:17:43
Ikväll så körde jag ett 50 minuter långt cykelpass med pärlan. Vi gav oss ut på vägarna och köttade backe efter backe så det sprutade mjölksyra ur benen på oss båda två. HON ÄR GRYM. Imorgon kör vi ett boxningspass hade jag tänkt. Pärlan har ju köpt handskar och mitsar så vi ger oss ut någonstans och köttar!

Mango och hallon

2012-03-28 @ 22:09:08
Smoothie-nörden Jenny här igen. Jag älskar verkligen smoothie och det går så snabbt att göra. Ikväll fick den innehålla mango, hallon och naturell yoghurt. Om ni inte vill stå och mixa på morgonen så släng ihop den på kvällen och bara skaka upp den på morgonen så har ni en kanon frukost SUPERSNABBT!

Pärlans första träningspass

2012-03-27 @ 23:02:55

taggad inför första passet i en underbar miljö

Igår körde jag första passet med Pärlan. Det gick mycket bra! Nu i början kommer vi att köra 4-5 pass i veckan sen får vi se om vi lägger till något eller håller oss här. Tanken är att allt ska göras utanför gymmet och gruppträningarna (möjligtvis kanske något pass blir i bassängen!) Pärlan kommer skriva här också om hur hon tycker att det känns och går och sen var tredje vecka kommer ni få en uppdatering på vad vågen står på också!

Måndagens pass:

10 min rask promenad

2*(15 sekunder utfall, 5 upphopp, 15 sekunder utfall, 5 knäböj)

45 sek löpning
1 min 15 sek promenad osv.
18 minuter

5 min promenad


Tisdag: rask promenad
Onsdag: 50 min "spinning"
Torsdag: Box & kick i det fria
Fredag: vila
Lördag: rask promenad
Söndag: vila

Inlines och stavar

2012-03-27 @ 20:37:15
Nu i veckan måste jag få tummen ur och köpa INLINES och STAVAR! Här ska det tränas inför Vasaloppet. Jag vågar inte ge mig på rullskidor men har hört det blir nästan samma sak med inlines och stavar. Sen har jag hittat någon fränig maskin på gymmet som är till för att träna stakning, kanon ju!

Dessa vårkvällar är ju underbara. Det är varmt och ett så himla mysigt ljus ute. Detta, lite bär och en bra tidning gjorde min kväll.

Pärlan ska komma i form

2012-03-25 @ 20:10:03
Våren är här och nu kan man börjar köra sin träning utomhus. PERFEKT.

Jag har också ett litet "projekt" som tar fart imorgon. Jag ska under 13 veckor få Pärlan att komma i form och ni kommer att få följa hennes resa här i bloggen. Hur vi tränar, vad hon äter och före- och efterbilder!

Planen är att köra en ganska så strikt GI-kost de första 4 veckorna och träna lagom mycket. Sen lägga till mer kolhydrater och köra hårdare träning. Viktmålet är 68 kilo men det viktigaste är att hitta en hälsosam livsstil som kommer att hålla hela livet. Och bli av med sockerberoendet.

Detta är Pärlan:

"Jag en tjej som är 24 år gammal.

Dålig självkänsla och tankar på att jag är mullig/överviktig har alltid varit hos mig sen liten ålder och är fortfarande än idag. Jag har mer eller mindre tröstätit mig till den jag är idag. Är otroligt sockerberoende.

För snart 1,5år sen så fick det vara nog kände jag. Jag vägde då 88,3 kg till mina 163 cm, BMI på 33,2. Jag vände mig till en Legitimerad Dietist. Med hennes teknik och metod så gick jag ner 14kg (74,3kg) Jag åt efter den traditionella Tallriksmodellen, tränade lite lätt och samtidigt körde något som heter ”halv fas”, det bestod av Cambridge ersättningsprodukter som jag ersatte 2 mål med. Efter det trappade jag ner och åt enbart vanlig mat. Allt var jättebra och jag trivdes verkligen med den jag var, jag lyckades!

Hösten 2011 föll jag tillbaka igen. Det hände något och jag mådde väldigt dåligt psykiskt. Hösten och vintern resulterade i att jag gick upp alla 14kg som jag hade kämpat bort plus lite över det.

Sen jag träffade Jenny så har det tänts en liten gnista i mig att kanske så kan jag försöka fixa det här igen. Det som jag ALLTID kämpat med, att trivas med mig själv. Med allt detta i min så kallad ”ryggsäck” så är det bara att tuta och köra så gott det går och jag kommer göra allt jag kan.
Med detta har jag bara fyra ord att säga,

Vi ses och hörs!"

Vasaloppet 2013

2012-03-05 @ 15:10:56
Foto: Jonas Lindkvist

Då var anmälan till Vasaloppet 2013 gjord.
Känns faktiskt sjukt pirrigt. Jag har ju besämt mig för att göra en Svensk Klassiker och jag börjar med Vasaloppet. Det är väl inte så många som tror på mig men det taggar bara mig ännu mer. JAG SKA FIXA DET trots att jag aldrig har stått på ett par längdskidor, aldrig cyklat eller sprungit längre än 1 mil åt gången och aldrig simmat i ett öppet strömt vatten.

Är det någon som har lust att köra denna sjuka utmaning tillsammans med mig? Vasaloppet, Vättenrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet eller HELA FADDERULLAN? En svensk klassiker. Ingenting är omöjligt vänner

HÄNG MED MIG PÅ RESAN.
bloglovin

En antioxodantkick

2012-03-04 @ 12:27:59
Ett smoothierecept. Väldigt god och mättande. Ni kan mixtra lite själva om ni vill ha mer hallonsmak för den smakar mest ingefära.

1 glas
2 cm färsk ingefära
½ avokado
50g hallon
1 dl havtonsdryck
1 dl naturell yoghurt
1 msk honung

CXworx och kondition

2012-03-04 @ 12:24:35
Då var söndagsträningen också avklarad. 30 min CX och en sväng in på gymmet för lite kondition. Sen har jag suttit och kollat på Vasaloppet.. nästa år är det min tur att slänga på mig skidorna och ge mig ut på den 9 mil långa sträckan!! JISSES. Ha en fin söndag nu, själv så ska jag ge mig iväg för ett genrep sen konsert.