Fröfrallor

2013-02-12 @ 22:47:09
Här ska ni få ett sjukt gott recept! Mamma hade gjort dom nu när jag var hemma under helgen.. tror receptet kommer ifrån tidningen Amelia.

ca 10-12 frallor
1/4 paket jäst
2,5 dl kallt vatten
1 dl solrosfrön (eller pumpakärnor eller både och)
1 dl linfrön (eller chiafrön eller både och)
1 tsk salt
1 tsk honung
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelmjöl

Lös jästen med vattnet i en bunke. Rör i resten av ingredienserna utom dinkelmjölet.
Arbete ner dinkelmjölet lite åt gången. Täck bunken med plastfilm och lämna en liten glipa. Ställ det kallt över natten i ca 10 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut smeten på bakplåt, strö över lite frön om du vill, och grädda i ca 10-13 min tills de fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk...


FÖR JÄKLA GODA!



Kommentarer
Postat av: Lotta

Ser väldigt goda ut, jag måste nog allt ta och provbaka :)

2013-02-13 @ 08:31:17
URL: http://lotta.livskick.nu
Postat av: Rebecca

Kanske något man ska ge sig på :)

2013-02-13 @ 09:04:53
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se
Postat av: Kaffehörnan

Ser fantastiskt fint ut grymma bilder

2013-02-13 @ 15:50:37
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Saras träningsblogg

Åh det måste jag testa till helgen :)

2013-02-13 @ 19:38:40
URL: http://monch.blogg.se
Postat av: Emma

Gör det något om de jäser längre?

2013-02-14 @ 10:21:34
Postat av: Caroline

Provade idag och de var verkligen grymt goda och enkla att göra också. Tack för tipset!!

2013-02-16 @ 21:47:01
Postat av: Kattis

Supergott och enkelt!!

2013-02-18 @ 10:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback