VÄTTERNRUNDAN 2013

2013-06-23 @ 18:36:00
Mitt film crew låg och sov (?) de första 20 milen så ni får hoppa in när jag har 1/3 kvar.

Bättre sent än aldrig hörrni. VÄTTERNRUNDAN 2013. Det sjukaste jag gjort. 18 timmar på en cykel HEHE. Det var kramp i låren och huvudet var mos. Tanken på att hoppa av fanns aldrig, inte ens när jag satt och åt köttbullar med potatismos i Jönköping kl 01.40 och hade 19 mil kvar.


Starten gick 19.40 från Motala. Strålande sol och motvind, YES! Men jag la mig bakom massa ryggar så det gick ändå bra. De första 11 milen gick okej. Även om jag svor över alla backarna, och då visste jag ändå inte vad som väntade.. Det var en veteran som sa högt "Ni vet vad som alltid kommer efter en uppförsbacke, en nedförsbacke" Det citatet hade jag med mig under hela rundan, även om jag ibland undrade hur jäkla många uppförsbackar man ska behöva beta av för att få en nedför..

Det var segt under natten. Trött som en gnu och knäna värkte. Tanken på att jag hade 10 timmar kvar på denna cykeln gjorde mig galen. När det började bli ljust så stannad jag vid en depå och la mig i ett tält och värmde mig i några minuter och fick lite massage. 
 
Jag har inte jättemånga minnen haha jag slutade tänka och bara cyklade i några mil. Stannade vid några parkeringsfickor bara för att försöka få mitt vänstra lår att sluta krampa. Gick sådär. Har bara minnen från att jag ser dom enorma uppförsbackarna framför mig och sen var det bara att sluta tänka för några minuter. 
 
 
Psyket fick sig några smällar under resan.. På morgonkvisten började cyklister som startat 02.30 cykla förbi mig. HEJA! Kul för er liksom. 
 
När jag hade 4 mil kvar träffade jag mina föräldrar och för första gången kände jag att detta kommer faktiskt att gå! Peppade till och körde iväg.
 
Jag la mig och solade i några minuter i den sista depån. 2 mil kvar men det kändes redan som om jag var i mål.
 
Tog ett sista stopp vid en skogskant när jag hade milen kvar. Psyket behövde massa vila. Träffade en så sjukt skön kille där. Han frågade om vi skulle hjälpas åt sista biten och då undrade jag vilken fart han höll, "knappt styrfart" får jag till svar.. HEHEH undrar vilken fart jag höll om han höll "knappt styrfart". Han drog iväg och jag trampade på lite lugnt. Men så ser jag honom framför mig.. cyklande lite sicksack för jag ska komma ikapp honom. "Du fixar det, 5 km jobbigt kvar sen är det bara utför" Jag bara skrattar åt honom. Sen börjar han heja på klungorna som blåser förbi hahha. Så han gjorde min sista mil lite bättre genom att dyka upp lite då och då :)
 
13.49. Känslan av att cykla i mål efter att ha varit ute och cyklat 30 mil i 18 timmar & 9 minuter är faktiskt obeskrivlig! JAG GJORDE DET! Blev intervjuad i målområdet och haha mina ord gjorde nog inte riktigt lika bra reklam som Richard Herreys (men han hade också varit ute och cyklat 8 timmar mindre än vad jag hade varit hihi)
 
 
Nu är det 2 veckor kvar till Vansbrosimningen! WEEY

Hej & mugcake

2013-06-12 @ 18:07:00
HEJ! Jodå jag lever, tror det eller ej. Men vad har hänt sen sist då? Jag har cyklat en del (på fredag så är det dags för Vätternrundan..), jag har jobbat en del & sist men inte minst så har jag gått min sista del på utbildningen, KOSTRÅDGIVARE! Tentan är fixad och har nu bara en inlämning kvar tills jag kan titulera mig Cert. Kost- och Träningskonsult. WOPPA.

Och med tanke på bilden så tänkte jag slänga iväg ett tips på en frukost, mellanmål, dessert(?) ja kalla det vad ni vill men gott och enkelt är det.

MUGCAKE. Jag blandade ihop 1 ägg, 1/3 banan, 1 dl fiberhavregryn, 1 krm bakpulver, 1 msk honung, 2 msk kakao, 1/2 dl mjölk. Häll det i en skål/mugg som tål hög värme i mikron. Ställ sen skålen/muggen i mikron på full effekt i 2-3 minuter. Till detta hade jag kesella och körsbär.

Ni kan såklart ha i annat om ni vill, bär & frukt tex.

OCH JUST DET! Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram: liivetoday Är lite mer aktiv där :)